ІТ БЕЗПЕКА ТА БЕЗПЕРЕБІЙНІСТЬ РОБОТИ – ОДИН ІЗ НАШИХ ПРИОРІТЕТІВ СЬОГОДНІ – Bisbank

З початком повномасштабного вторгнення від атак росії страждають не тільки українці, їхні оселі,  підприємства, а й банківська система. Тому одне з перших завдань, яке ми успішно вирішили, в момент в найгарячішої фази війни - забезпечення безвідмовної роботи IT-інфраструктури Банку.

Сьогодні вся взаємодія з клієнтом перейшла в онлайн — соціальні мережі, сайт та мобільні додатки. Клієнт хоче отримувати допомогу чи послуги у форматі 24/7. Часові вікна для технічних робіт, оновлень, виконання профілактичних робіт та заміни обладнання практично зникли, тому архітектура побудови сервісів повинна мати можливість працювати так, щоб попри усі негаразди будь-які банківські сервіси були доступними для клієнта.

Наш банк має два власних дата-центри, на базі яких ми побудували приватне хмарне середовище, та розмістили там свою IT-інфраструктуру. Тому, для забезпечення додаткового захисту та безперебійної діяльності за будь-яких умов, ми вирішили побудувати ще один резервний майданчик у хмарі GigaCloud.  І це було правильним рішенням.

Міграція у хмару була надшвидкою  - від концепції до повноцінного використання витратили один календарний тиждень. Фахівці партнера, компанії GigaCloud цілодобово допомагали Банку, що і дало очікуваний результат - DRaaS-рішення, яке дозволяє  у разі виходу з ладу обох фізичних дата-центрів банку продовжити свою роботу на віртуальному майданчику.

Розгортання резервного хмарного майданчика дає додаткові переваги вже сьогодні:

  • Впевненість у безпеці та доступності даних і сервісів 24/7
  • Гнучкість та швидкість масштабування
  • Можливість працювати з будь-якого гаджета в будь-якій точці світу
  • Швидкість та простоту налаштування каналів передачі даних від відділень, НБУ та інших партнерів, з якими працює банк

Резервування даних  у хмарному середовищі усіх сервісів Банку, які потрібні для відновлення діяльності Банку та продовження процесу обслуговування клієнтів Банку дозволяє нам впевнено, попри війну, працювати без перебоїв, забезпечуючи безперебійну та надійну роботу.

 

 

Про GigaCloud

GigaCloud  - хмарний оператор, який вже довгий час  є інфраструктурним партнером Банку, щоразу демонструє свою надійність та експертність. Спільно з телеком-оператором GigaTrans входить до групи компаній GIGAGROUP.

Всі новини