До уваги клієнтів-власників платіжних карток BIS-банк! – Bisbank

Шановні клієнти-власники платіжних карток BISбанк!

У зв’язку з підвищенням НБУ із 21 липня 2022 року офіційного курсу гривні до долара США на 25% до 36,5686 грн./дол.США та з метою  запобігання виникнення несанкціонованих овердрафтів на карткових рахунках фізичних осіб через курсову різницю, БІЗбанк може здійснювати онлайн-блокування коштів у розмірі до 39% від суми операцій за карткою. Надмірно заблоковані кошти ставатимуть доступними клієнту для використання через 1-2 дні.

Найпоширеніші випадки, при яких відбувається блокування коштів на рахунку:

  • при проведені операцій з картками за кордоном;
  • коли валюта операції відрізняється від валюти карткового рахунку;
  • при здійсненні покупок на іноземних сайтах.

Також, звертаємо увагу на особливості проведення операцій з платіжною карткою, коли валюта здійснення операції відрізняється від валюти карткового рахунку:

  1. Банком утримується комісія за конвертацію валюти (1% від суми).
  2. Блокування суми операції здійснюється за курсом платіжної системи, а списання – за комерційним курсом банку.
  3. Через різницю у днях (між блокуванням суми на картковому рахунку та її фактичним списанням з рахунку), а також через коливання курсів валют, виникає різниця між сумою заблокованих та сумою списаних коштів із рахунку. У день проведення банком платежу в SMS-повідомленні вказується заблокована сума у валюті розрахунку та фактична сума залишку коштів на картковому рахунку клієнта. При цьому, сума заблокованих коштів на картковому рахунку клієнта, не є остаточною для списання та може бути більшою або меншою, внаслідок зміни курсу валюти на дату фактичного списання коштів з рахунку.
  4. У разі, якщо курсова різниця буде відсутньою або меншою за 39% від заблокованої суми, кошти, які були заблоковані в день здійснення операції, стануть доступними клієнту в день списання (через 1-2 дні), але за мінусом курсової різниці, якщо вона існувала.

 

BIS-банк завжди з Вами!

Всі новини